De instructeur

"Rijinstructeur Henk van der Bijl is een rustige en geduldige man met veel mensenkennis en bij hem bent u - of is uw kind - in vertrouwde handen". Dat hoor ik van anderen.

Ik heb vele jaren ervaring als docent informatica, biologie, wis-, natuur- en scheikunde. Ik heb oog voor de sterke en zwakke kanten van mijn leerlingen. De kracht zit hem in acceptatie van de ander en het zien van de beste weg om die ander naar succes bij het rijexamen te begeleiden.

Indien u betaalt voor de rijlessen van uw kind (maar wellicht ook als uw kind het zelf betaalt!) bent u ook geïnteresseerd in de voortgang. De leskaart (officieel de "instructie- vorderingskaart") is altijd ter inzage en desgewenst is overleg daarover mogelijk. Ik houd u graag op de hoogte.
Iedere mens is anders en heeft een andere "beste aanpak". Van dichtbij heb ik te maken gehad, en nog te maken, met bijzondere volwassenen en kinderen: adhd, autisme, moeilijk lerend, faalangst. 

Met mijn ervaring kan ik veel bereiken in de zin van optimale aanpak van de rijlessen bij het begeleiden naar veilige en verantwoorde verkeersdeelname, tot aan het rijexamen en naar het behalen van het rijbewijs. 

Centraal in mijn aanpak: ervoor zorgen dat rijden in de eerste plaats LEUK is. Fouten maken mag, ja moet! en de veiligheid: dat is mijn verantwoordelijkheid. En ja, ik heb ogen in mijn achterhoofd, zie alle gevaren en heb de middelen bij de hand, en onder mijn voeten, om deze gevaren het hoofd te bieden, zonder paniek en stress te veroorzaken.   Is getekend: "BijLLes", Henk van der Bijl - Rijschool Van der Bijl