Theorie

De leerling mag praktijk-rijexamen doen wanneer zij of hij het theorie-examen met succes afgelegd heeft. Sommige leerlingen nemen de gok om zonder al te veel voorbereiding naar het examen te gaan. En soms lukt dat nog ook. Maar het theorie-examen kan ook een gemeen struikelblok vormen.

Echt verstandig is: begin gelijk met theorie. Immers, dan leer je vanaf de eerste rijles om elke praktijksituatie aan de theorie te koppelen, en herken je vanaf het begin wat je in het theorieboekje gelezen en gezien hebt.

Bij Rijschool Van der Bijl stellen we twee boeken ter beschikking:
1. "Wegwijzer in het verkeer; theorie en praktijk", een uitstekend leerboekje. Daarbij geven we ook een studieadvies en uittreksels, .
2. "Examentraining". In 1020 vragen worden alle onderwerpen van de theorie "geraakt". bestudering van deze vragen met de antwoorden er direct naast en het leerboek als naslagwerk is een effectieve en zeer efficiënte (want snelle) manier van leren.

Het boek "Wegwijzer" is bij de rijschool te koop, het boek Examentraining geven we in bruikleen bij aanschaf van het leerboek. 

Theorieles
Niet iedereen is goed in zelfstudie. Daarom zijn we vanaf november 2013 begonnen met theorielessen en examentraining. Aan de hand van examenvragen wordt de theorie behandeld en geoefend. Wil je graag één of meerdere lessen, dan maken we een afspraak.

Voor de kosten zie bij Tarieven